Tiiviysmittaus ja vuotojen paikannus vanhaan rakennukseen

 Vetääkö kämpässäsi? 

Rakennuksessasi on siis todennäköisesti ilmavuotoja. Yleensä lattian rajassa olevat ilmavuodot tuntuvat kaikista pahimmilta. Näihin ongelmiin auttaa tiiviysmittaus vanhaan rakennukseen. Tiiviysmittauksella sekä vuotojen paikannuksella paikannat helposti rakennuksesi vakavimmat ilmavuotokohdat ja näin pystyt helposti korjaamaan vuotokohdat ja parantamaan rakennuksesi asumismukavuutta sekä ehkäisemään esimerkiksi kosteusvaurioriskiä.

Tiiviysmittaus tarkoittaa rakennuksen ulkovaipan ilmavuotoluvun n50 ja q50 määrittämistä 50 pascalin paine-erossa. Paine-ero tehdään painekokeella, jonka aikana rakennus ali- tai ylipaineistetaan Blowerdoor-laitteistolla ilmanpitävyyden tutkimiseksi.

Ilmatiiviystarkastus tehdään yleensä uudiskohteisiin, mutta usein se on kannattavaa tehdä myös vanhoihin rakennuksiin. Tiiviysmittaus vanhaan rakennukseen auttaa parantamaan asumismukavuutta ja helpottaa asuntosi energiatehokkuuden parantamisessa. Me autamme mielellämme näissä ongelmissa.

Vuotojen paikannus tehdään alipaineessa lämpökameralla. Alipaineistus vahvistaa ulkoilman virtaamista sisään mikä helpottaa vuotokohtien paikannusta. Mikäli ulko- ja sisäilman lämpötila on sama, käytetään vuotojen paikannuksessa merkkisavuja lämpökameran sijaan.

Näiden toimenpiteiden jälkeen on helppo alkaa tiivistämään vuotavia kohtia ja saada rakennus nopeasti energiatehokkaammaksi.

Vanhan rakennuksen tiiviysmittauksen avulla suoraa säästöä

Onko lämmityskulusi turhan suuret? Syy on todennäköisesti asuntosi huonossa ilmatiiviydessä. Ilmatiiviysmittauksen, vuotojen paikannuksen ja korjaustoimenpiteiden jälkeen lämmityskulusi voivat tippua dramaattisesti. Ilmavuodot ovat yleisin rakennusvirhe suomessa ja sen vuoksi rakennuksen lämmitysenergiasta voi mennä jopa 30% hukkaan. Ilmavuotojen korjaaminen on tehokkain ja huomattavasti lisäeristämistä edullisempi vaihtoehto parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Näin tiiviysmittaus ja vuotojen paikannus voi maksaa itsensä takaisin huomattavan nopeasti.

Referenssit

Tuulitutka Oy on toteuttanut vuosina 2010-2020 tiiviysmittauksia jo yli 1000 kohteeseen ja

lämpökuvauksiakin useita satoja niin yksityisille, yrityksille kuin yhteistyökumppaneillemmekin (mm. Dekotalo ja Sievitalo). Toimialueenamme on mm. Tampere, Turku, Jyväskylä, Kotka, Hyvinkää, Kouvola, Hämeenlinna, Lahti, Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu pääkaupunkiseutu. Suurten kohteiden tai usean pientalon samankertainen lämpökuvaus ja tiiviysmittaus toimialueenamme on koko Suomi.

Tiiviysmittaus Referenssit
Tiiviysmittaukset Suomessa Tuulitutkalta

Lue Lisää:

Miten valmistautua tiiviysmittaukseen

Tiiveysmittaus uuteen rakennukseen

Tiiviysmittaus suureen rakennukseen

Tiiveysmittaus Yleensä

 

Mikäli vuotojen paikannuksessa ei löydetä työvirheistä johtuvia ilma- tai lämpövuotoja, emme veloita tästä palvelusta mitään. Tiiviysmittaus ja vuotojen paikannuksen hinta lasketaan aina tapauskohtaisesti. Hintaan vaikuttaa esim. rakennuksen tyyppi ja koko. Suurten kohteiden tai usean rakennuksen yhteismittauksissa ilmavuotojen paikannus ja muut palvelut ovat yksikköhinnaltaan entistä edullisempia. Tiiviysmittaus yksittäiseen omakotitaloon maksaa alk. 400eur, mutta myös moni muu tekijä vaikuttaa hintaan, (pilkku) joten kysy tarjous!

Kerromme myös mielellämme lisää palveluistamme ja vastaamme kysymyksiinne. Ota yhteyttä!