Lämpökuvaus laadukkaasti ja edullisesti

Pirkanmaan ja Uudenmaan alueella

Lämpökuvaus uudisrakentamisessa

Lämpökuvauspaljastaa

 

Lämpökuvaus uudiskohteissa

 

Lämpökuvausta käytetään uudisrakentamisen laadunvalvonnassa. Lämpökameralla voidaan paikallistaa uuden talon ilma- ja lämpövuodot ilman suuria toimenpiteitä. Kuvaukseen tarvitaan riittävä lämpötilaero sisä- ja ulkoilman välillä, mikä on vähintään 15C-astetta. Kuvaus suoritetaan siinä vaiheessa, kun ikkunat ja ovet on asennettu sekä kaikki läpiviennit tiivistetty. Uudiskohteissa lämpökuvauksen yhteydessä tehdään tiiviysmittaus, jonka avulla selvitetään talon ilmavuotoluku eli ns. q50 m3/(h m2).

Tarvitsetko lämpökuvausta? Ota rohkeasti yhteyttä ja jätä homma ammattilaisille!

Lämpökuvausvaihtoehdot

Lämpökuvaukset ilman raporttia tai lämpökuvia

Tämä palvelu sopii parhaiten silloin, jos haluat tietää esim. lattialämmityskaapelin sijainnin tai löytää ylikuormitetun sähköjohdon.

Rakennuksen lämpökuvaaminen, josta toimitetaan asiakkaalle lämpökuvat

Tällainen lämpökuvaus sopii esimerkiksi remontoijalle, joka haluaa tietää mistä talo vuotaa eniten, jotta osaa suunnata korjaustoimenpiteet oikeisiin kohtiin. Tilaajalle jää tällaisesta lämpökuvauksesta lämpökuvat ja tavalliset valokuvat vikakohdista.

Lämpökuvaukset RT 14-10850 ohjeen mukaan

Tuntuuko uudessa kodissasi vedontunnetta pakkasella? Tämän lämpökuvaamisen perusteena on yleensä uudistuotannon laadunvarmistus, alentunut lämpöviihtyvyys, matalat pintalämpötilat, korjaustarpeen määrittäminen tai muut seikat, joiden vuoksi lämpökuvaus halutaan tehtäväksi.

Lämpökameran käyttö vuotojen paikannuksena

Lämpökuvausta ja vuotojen paikannusta tiiveysmittauksen yhteydessä käytetään rakentamisen laadun varmistamiseksi. Ennen tiiviysmittausta rakennukseen säädetään -50 Pascalin alipaine, jonka aikana etsitään lämpökameran avulla vuotokohtia. Tämä vuotojen paikannus  paljastaa sellaisia virheitä (esim. reikiä höyrynsulkumuovissa), jotka eivät aina löydy tavallisen lämpökuvauksen aikana. -50 Pascalin alipaineen aikana kylmä ulkoilma tulee vuotokohtien kautta sisälle, jolloin vuotokohta jäähtyy entisestään. Mitä kylmempi tuo vuotopaikka on, sitä paremmin se näkyy lämpökameran avulla.

Lämpökuvaus 800x800

Vanhan talon lämpökuvaaminen

Lämpökuvausta käytetään asuinrakennuksissa paikallistamaan muun muassa

  • lämpövuodot eli eristeviat ja kylmäsillat
  • ilmavuodot
  • kosteusvauriot (varauksella)

Lämpöenergia on liian kallista hukattavaksi, joten talon vuotokohdat kannattaa korjata. Usein jo ikkunoiden ja ovien tiivistäminen pienentää rakennuksen energiankulutusta tuoden selvää säästöä. Mikäli suunnittelet asuntosi korjausta, lämpökuvaamalla voit kohdistaa korjaustoimenpiteet oikeaan paikkaan.

Lämpökuvaukset asuntokaupan apuna

 

Jos olet ostamassa tai myymässä taloa, kauppojen helpottamiseksi ja asunnon kunnon takeeksi lämpökuvaus on suositeltavaa.

Asuntokaupan kuntotarkastuksen lisäksi lämpökuvausraportti on erittäin hyvä näyttö talon vaipparakenteen kunnosta. Tällainen raportti osoittaa talon mahdolliset vuotokohdat tai eristevauriot, jotka voivat alentaa asumisviihtyvyyttä ja turhia lämmityskustannuksia. Näin sekä ostaja että myyjä ovat tietoisia rakennuksen kunnosta.

Lämpökuvauspaljastaa

Lämpökuvausten hinta alkaen 200€

Lämpökuvauksen hinta muodostuu kohteen laajuuden mukaan. Omakotitalon lämpökuvaushinta RT 14-10850 ohjekortin mukaisena kuvauksena on alkaen 400€. Omakotitalon lämpökuvaushinta pelkillä lämpökuvilla (ilman kirjallista raporttia) on alkaen 300€. Lämpökuvaus ilman kuvia tai raporttia on alkaen 200€. Tiiviysmittaus alentaa lämpökuvauksen hintaa, kun tiiviysmittaus ja lämpökuvaus tehdään samalla kerralla.

Tiiviysmittaus ja vuotojen paikannus hinta omakotitaloissa on alkaen 470€. Jos vuotojen paikannuksen avulla ei löydy korjattavia kohtia, tämä palvelu on ilmainen. Jos vuotokohtia tai muita vikoja löytyy, niiden korjaamisella säästät vuotojen paikannuksen hetkessä.

Lämpökuvaustoimialue

Lämpökuvaus toimialueenani on mm. Tampere, Kotka, Jyväskylä, Hyvinkää, Kouvola, Hämeenlinna, Lahti, Turku, Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu pääkaupunkiseutu.

Suurten kohteiden tai usean pientalon samankertainen lämpökuvaus ja tiiviysmittaus toimialueena koko Suomi.

Pyydä tarjous sinun kohteestasi.